Haukaberg og Ravnafjell

Vindafjord - Rogaland

Dette er en kort og bedagelig rusletur som besøker to av de laveste toppene i heia ovenfor Skjold. Selv om høyden er beskjeden, kan begge toppene by på veldig fin utsikt. Fra Haukaberg har du full oversikt over Skjold og Skjoldafjorden, mens Ravnafjell gir vid utsikt over Ålfjorden mot Sveio.

Merking og terreng

Løypa er merket med nødlinger over berggrunn og påler der underlaget er mykt. Det er også rødmalte merker å se her og der. Alle stikryss er skiltet. Stien er enkel å følge, det er ingen problem å finne fram. Turen går delvis på god grusvei og delvis i terrenget, hvor underlaget veksler mellom barfjell, lyng, og et par korte myrpartier.

Adkomst og parkering

Kjør E134 til Skjold. Sving av mellom Vikanestunnelen og Eggjatunnelen, skiltet mot Skjold. Fortsett rett fram i rundkjøringen, forbi bensinstasjonen og sving av til høyre ved gammel kirkegård på neste bakketopp. Følg Prestagardsvegen forbi boligfeltet og prestegården. Parkeringsplassen dukker opp på venstre side i det bakken flater ut.

Rutebeskrivelse

Følg grusvei oppover bakkene til du kommer til skilt mot Haukaberg på venstre side av veien oppe på bakketoppen. Påler leder deg over ei myr og opp på berget. Sett kursen sørover mot flaggstanga som er satt opp på kanten av fjellet. Her har du panoramautsikt ned til Skjold og utover Skjoldafjorden mot Storefjellnibba og Skjoldastraumen på andre siden.

Videre følger du bergryggen nordover. Du kan se Ravnafjell foran deg mesteparten av veien. I skiltet stikryss ved myra nedenfor fjellet tar du til venstre. Etter kort gange stiger det krapt opp til toppunktet. Fra toppen kan du nyte utsikt over Ålfjorden og Sveio, og tilbake mot Haukaberg.

Du følger samme sti ned til krysset, hvor du igjen tar til venstre. Stien går mellom bjørketrær og einerbusker over en haug og ned til Stemmetjørna, hvor du tar til høyre i stiskillet og vender sørover. Kort tid senere passerer du et bekkefar på gangbro nede ved vannkanten, og kommer til rastebord på demningen i enden av vannet. Herfra følges grusveien tilbake til parkeringsplassen.

Sist oppdatert .

GPX

Kart med GPS-spor og høydeprofil

Distanse:0.00km
Høyde:0moh
Helling:0%