Kjølleknuten

Sandnes - Rogaland

I enden av Noredalen rager Kjølleknuten opp og kan se ut som et tungt fjell å bestige. Men det er det ikke. Denne turen tar deg med opp på baksiden, hvor terrenget er mye snillere. Dette er en svært kort tur som begynner i kulturlandskap før den bestiger fjellet på merket sti. Kjølleknuten har fantastisk utsikt over Lutsivassdraget, Noredalen og Tengesdal.

Merking og terreng

Turen er skiltet og merket med noe utslitt rødmaling på stein. En del av turen går på kjerrevei. Stien i fjellet er godt synlig og lett å følge. Ingen problemer å finne fram.

Adkomst og parkering

Kjør fylkesvei 316 til Tengesdal og ta av ved skilt til Veraland ved vestenden av Tengesdalsvatnet. Følg veien til endes og parker på oppmerket parkeringsplass ved gården på Veraland.

Rutebeskrivelse

Følg veien fra parkeringsplassen vestover forbi husene, over en ferist og inn på grusvei. To hundre meter lenger framme passerer du en ny ferist og fortsetter på veien opp en svingete bakke. Ovenfor svingene kommer du til et skiltet veikryss, hvor en mer overgrodd vei skråner opp til venstre. Klatre over gjerdeklyveren og følg den stadig mer steinete veien oppover lia.

Mot toppen av Heiaknuten forlater du veien til høyre ved skilt, og resten av turen følger tydelig sti over lyng og berg til toppen av Kjølleknuten. Her har du fantastisk utsikt over Noredalen og innover Tengesdal til Bynuten. I vest kan du skue ut over Lutsivassdraget helt til Sandnes og Stavanger. Det er bare å sette seg ned og nyte det. Turen tilbake følger samme vei du kom opp.

Sist oppdatert .

GPX

Kart med GPS-spor og høydeprofil

Distanse:0.00km
Høyde:0moh
Helling:0%