Husafjellet

Sandnes - Rogaland

Husafjellet ligger på Veraland i Tengesdalen, vegg i vegg med Dyrafjellet. Fra kulturmarkene på Veraland er det ikke langt opp til toppen. Selv om fjellet har en god motbakke er dette en lett tur. Ved vardene på toppen får du flott utsikt ned til Veraland, Tengesdalen og Noredalen, men også lenger avgårde mot Ryfylke, Stavanger, Sandnes og Bynuten.

Merking og terreng

Turen er rødmerket og godt skiltet. Stien er tydelig hele veien. Du får en moderat motbakke opp på fjellet, men ellers er det lett terreng med noe beitemarker og kjerrevei i starten.

Adkomst og parkering

Kjør fylkesvei 316 til Tengesdal og ta av ved skilt til Veraland ved vestenden av Tengesdalsvatnet. Følg veien til endes og parker på oppmerket parkeringsplass ved gården på Veraland.

Rutebeskrivelse

Følg veien videre fra parkeringsplassen over en ferist og inn på kjerrevei. To hundre meter lenger framme kommer du til ny ferist ved gjerde. Turskiltet her står på feil side av gjerdet. Du må over feristen før du tar til høyre og følger de noe utslitte rødmerkene oppover gressbakken.

Renkestien

På bakketoppen kommer du inn på Renkestien, hvor stein er tilrettelagt i korte partier. Følg stien over en gjerdeklyver og videre oppover lia. Du passerer to skiltede stikryss og tar til høyre i begge.

Husafjellet

Nå starter stigningen opp på Husafjellet. Det er litt bratt enkelte steder, men ingen problem å ta seg opp. Om du skulle trenge en pustepause i bakken, kan du nyte flott utsikt mot Vårlivarden og Jørpeland mens du hviler. Etter at den største delen av stigningen er unnagjort, kommer du opp på et platå med flott utsikt bort til Bukkanuten. Her dreier stien mot sør og stiger slakt og lett det siste stykket til toppunktet, hvor du møtes av tre skakke varder.

Utsikt og retur

Husafjellet gir fin utsikt for lite slit. Under deg ligger Veraland og Tengesdalen, med Noredalen og Kjølleknuten litt lenger ute. I vest kan du skue ut over Lutsivassdraget helt til Stavanger, i sørøst sees Bynuten, mens i nord ligger Høgsfjorden og sørlige deler av Ryfylke. Turen kan forlenges over Dyrafjellet om ønskelig, ellers går returen samme vei tilbake.

Sist oppdatert .

GPX

Kart med GPS-spor og høydeprofil

Distanse:0.00km
Høyde:0moh
Helling:0%