Håfjell og Kodlifjell

Gjesdal - Rogaland

Denne turen tar deg med ut i heia mellom Ålgård og Lima. Den går på lett og god sti i vannkanten langs Flassavatnet før den stiger opp og over de to fjellene. Håfjell er den høyeste av småtoppene nord for Ålgård og gir flott utsikt over landskapet rundt. Dette er en enkel, men fin tur i variert terreng.

Merking og terreng

Det er ikke merket langs Flassavatnet, men stien er så brei og god at det er umulig å miste den. Fra Buberget er resten av turen godt merket med blå maling og påler. På fuktige dager kan det være ganske vått og gjørmete flere steder på turen, så ha på godt fottøy. Terrenget byr ikke på store utfordringer. Det er litt småbratt opp mot begge toppene, men det er ikke langt opp.

Adkomst og parkering

Kjør E39 til Ålgård. I 50-sonen er det to bensinstasjoner og to rundkjøringer nær hverandre. Kommer du vestfra svinger du til venstre i rundkjøring nummer to, kommer du østfra tar du til høyre i den første, ved skilt mot Gjesdalhallen. Følg veien oppover bakkene forbi Gjesdalhallen, til den munner ut i et T-kryss. Her ser du Kodlidalen barnehage til høyre, hvor det er en liten parkeringsplass utenfor. Du kan også parkere ved Gjesdalhallen.

Rutebeskrivelse

Fra barnehagen følger du sykkel- og gangsti gjennom undergangen og vestover ned slak bakke. Rett før du kommer til bekken nederst i bakken tar du av til høyre inn på traktorvei. Denne følges helt opp til Flassavatnet. Ved vannkanten svinger du til høyre og følger godt opptråkket sti langs vannet. Du har flott utsikt nord over vannflaten mot Dyranuten mens du går.

Håfjell

Etter å ha rundet Risbergtangen kommer du inn i ei romslig vik med ei smal steinstrand innerst. Omtrent midt på stranda renner det en liten bekk ned til vannet. Et par meter over på andre siden av bekken går det en smal sti opp bakken mot Buberget. Følg stien opp på haugen, til du kommer inn på blåmerket og tydeligere sti. Der stiene møtes tar du til venstre opp Ormadalen. Mot toppen av dalen svinger stien krapt til høyre mot Håfjellet og stiger bratt opp til toppunktet. Den fineste utsikten har du mot øst og sør, hvor Bergsfjellet, Gjesdal, Fitjanuten og Skurvenuten ligger på rekke og rad.

Budalen

Fra toppen går du ned sørøstsiden av fjellet og kommer ned på ei lita gressmark. Hold skrått mot høyre over marka til gjerdeklyver. Så krysser du Budalen og følger merkene opp til og forbi Tjørnakovtjørna. På andre siden av vannet kommer du inn på en kort traktorveisnutt. Denne følger du over på brei sti omtrent hundre meter inn i Kodlidalen. Til høyre for deg stiger Kodlifjellet bratt opp, og ved skiltet stikryss begynner oppstigningen opp lia. Dersom det ikke frister å besøke Kodlifjellet, kan du fortsette rett fram ned dalen direkte til parkeringsplassen.

Kodlifjell

Ellers bærer det opp bakken, over gjerdeklyver og vips er du oppe på toppen. Her har du flott utsikt tilbake mot Håfjell som du stod på for litt siden. Under deg ser du deler av Ålgård, og du har fremdeles god utsikt mot Fitjanuten og Eidlandsfjellet i sør. På Kodlifjell er det også montert kikkert. Det siste stykket av turen går ned sørenden av fjellet, hvor parkeringsplassen raskt kommer til syne.

Sist oppdatert .

GPX

Kart med GPS-spor og høydeprofil

Distanse:0.00km
Høyde:0moh
Helling:0%