Gloppedalsura

Gjesdal, Bjerkreim - Rogaland

Gloppedalsura ligger på grensen mellom Gjesdal og Bjerkreim og sies å være Nord-Europas største steinrøys. Dette er en naturattraksjon som er lett tilgjengelig. Fylkesveien går rett igjennom ura, noe som gjør at du knapt behøver å forlate bilen for å se den. De steile fjellsidene og den enorme ura er et imponerende syn.

Merking og terreng

Selve ura er stor og steinete og ikke egnet for ferdsel. Utsiktspunktet er asfaltert og har oppmurt gjerde i naturstein.

Adkomst og parkering

Fra E39 svinger du inn på fylkesvei 503 i Vikeså, skiltet mot Byrkjedal, og følger fylkesveien forbi Veen. Kommer du østfra kjører du fylkesvei 503 fra Byrkjedal. Fylkesveien går over selve ura, og på toppen er det lett synlige rasteplasser på begge sider av veien.

Rutebeskrivelse

Ingen som sådan. Det er bare å rusle rundt på rasteplassen og se seg om. Du har spesielt flott utsikt vestover ned til Indra Vinjavatnet og videre mot Veen. På sørsiden av dalen ruver Vinjakula, mens fjellet på nordsiden er Helgefjell.

Det er satt opp informasjonsplakater som forteller om hvordan ura ble dannet for tusener av år siden, og om krigshandlingene som fant sted her under andre verdenskrig.

Sist oppdatert .

GPX

Kart med GPS-spor og høydeprofil

Distanse:0.00km
Høyde:0moh
Helling:0%