Om nettstedet

Litt av hvert

Hei og velkommen til Godturen!

Vi har fantastisk fin natur i Norge og det er laget forbausende mange merkede stier til turmål både høyt og lavt. Turistforeningens hytte-til-hytte-stier vet de fleste om, men det finnes også utallige dagsturmuligheter i de fleste nærområder, både merkede og umerkede. På dette nettstedet legger jeg ut de turene jeg har gått selv og håper at jeg med bilder og informasjon kan bidra til å inspirere folk opp av sofaen og ut på tur. Det er jo ofte dørstokkmila som er tyngst.

Jeg er for tiden bosatt i Sandnes i Rogaland, så flesteparten av turene går naturlig nok til steder i dette fylket. Ser du ikke noe som frister her, eller jeg ikke har turmål i din region, finnes det mange andre turnettsteder som kan by på flere turtips.

Nettstedet

Nettstedet er delt inn i tre hoveddeler. På bloggen legger jeg ut en personlig rapport fra hver enkelt tur. Bilder fra turene ligger i bildegalleriet. Under turer gir jeg en mer objektiv beskrivelse av turene, med kart og informasjon som kan være nyttig om du får lyst til å gå turen selv.

Godturen er et hobbyprosjekt i stadig utvikling som jeg jobber med når jeg har tid til overs. Nettstedet er laget for moderne nettlesere, så du bør ikke sitte med noe eldre enn IE10 eller siste års Firefox, Chrome eller Opera. Det anbefales å ha javascript aktivert i nettleseren, men nettstedet fungerer også uten. Nettstedet bruker ikke cookies.

Kartgrunnlag brukt på tursidene er levert av Kartverket, og stedsnavn i bildeannoteringer er i hovedsak basert på Norgeskart og Norge i 3D.

Send meg gjerne en mail dersom jeg har feil navn på steder, planter, dyr eller insekter som er avbildet eller beskrevet. Om du kan hjelpe meg å identifisere de jeg ikke har navn på, eller har turtips du vil dele, eller andre tilbakemeldinger, er det også bare hyggelig.

Fotografering

Jeg er grønnfersk amatør innen fotograferingens kunster, så kvaliteten på turbildene vil variere. Alle bilder frem til og med mars 2013 er tatt med et over ti år gammelt FujiFilm FinePix 2800 Zoom kompaktkamera med beskjedne 2 megapixlers oppløsning. Bilder fra da og fram til og med mars 2014 er tatt med et Fujifilm HS50EXR, mens bilder etter dette er tatt med et Samsung NX30. Selv om kvaliteten er litt opp og ned, håper jeg likevel bildene kan inspirere deg til å dra ut og se alle disse flotte stedene med egne øyne, og kanskje ta bedre bilder selv.

Ansvar for egen sikkerhet

For å ha mitt på det tørre må jeg til slutt også nevne at du har selv det hele og fulle ansvar for hvordan du tolker og bruker informasjon fra dette nettstedet. Jeg gjør mitt ytterste for at all informasjon skal være så korrekt som mulig, men feil kan forekomme. Jeg har ikke kapasitet til å holde all informasjon oppdatert til enhver tid, så løypebeskrivelser er stort sett i henhold til tilstanden sist jeg gikk turen selv. Forholdene kan ha endret seg siden den gang. Stien kan ha grodd igjen, merkene kan ha blitt visket ut, eller kanskje stien er blitt pusset opp og er bedre enn før. Vær og årstid vil også spille inn. Bruk sunn fornuft, kle deg godt og ha med kart og gps, så går du deg ikke bort selv om stien forsvinner.

Takk

Da gjenstår det bare å takke for besøket og ønske deg god tur!

Vennlig hilsen Asle Morten Ollestad.

E-post: am@tursti.net