Blog

Alle innlegg

Tur til Langfoss og Skardhidler

- fjelltur, turperle

Etnefjellene kan by på mange fine turopplevelser. En av dem er Langfoss ved Åkrafjorden, et av naturens underverker. Det ble en nydelig tur i godt vær opp langs fossen og videre inn til Skardhidler i heia innenfor.

Les videre...

Tur til Rossnos

- fjelltur, topptur, turperle

Når man sliter seg av gårde på beinharde turer kan man saktens love seg selv at dette skal man aldri gjøre igjen. Så går det noen dager og så befinner man seg midt i ei styggbratt fjellside på vei til Rossnos i Odda. Merkelig det der.

Les videre...

Tur til Gråhorga

- fjelltur, topptur

Etter noen dagers hvile, litt gråvær og et par fisketurer gikk ferden til Gråhorga ved Bjoa i Vindafjord, høyeste fjelltopp på Haugalandet vest for Ølen.

Les videre...

Telttur til Støle - Dag 1

- fjelltur, telttur, langtur

Jeg ble begeistret over den vakre naturen første gang jeg gikk til Kvitlen i Bjerkreim og ønsket å se resten av Kvitladalen også. Det er i drøyeste laget å gå hele dalen frem og tilbake på en dag. Dermed ble turen delt i to etapper med overnatting i telt oppforbi Støle.

Les videre...

Tur til Eikeknuten

- fjelltur, topptur

Eikeknuten er et bratt og markant fjell mellom Ørsdalen og Austdalen i Bjerkreim. Fjellet er ikke blant de lettest tilgjengelige, men det fristet å gjøre et forsøk.

Les videre...