Blog

Alle innlegg

Tur til Mjåvassknuten

- fjelltur, topptur

Etter en småkupert etappe var det tid for en skikkelig klatreetappe. Fra Ørsdalsgruvene gikk turen på gammel gruvesti opp den forferdelige Fannafjellbakken til Mjåvassknuten i Bjerkreim.

Les videre...

Tur til Hommi

- fjelltur

Sommervarmen har ankommet. I hvert fall for en stakket stund. Det kjente jeg godt da jeg tuslet en tur innover til den tidligere fjellgården Hommi i Bjerkreimsheiene.

Les videre...

Tur til Flørli

- fjelltur, båttur

Årets sommertur med jobben gikk til Flørli i Lysefjorden. Etter en fartsfylt båttur inn fjorden måtte selvsagt Flørlitrappene, en av "verdens skumleste" trapper, bestiges. Skummelt var det ikke, men det ble ei god treningsøkt, for å si det sånn.

Les videre...

Tur til Skuta

- fjelltur, topptur

Når værgudene byr på strålende sommervær kan det saktens friste med en tur på bøljan blå. Men ikke for fjellfanter. Skjønt, litt maritim moro kan også vi ha. Jeg lot Kaptein Sorte Bill seile sin egen sjø og tok heller et tokt til Skuta nær Espeland i Bjerkreim.

Les videre...

Tur til Hesten og Viddasfjellet

- fjelltur, topptur

Det varmes i været selv om sommeren fremdeles drøyer ankomsten. Jeg tok turen til Forsand og besøkte de to gode nabofjellene Hesten og Viddasfjellet. Underveis møtte jeg et lam som hadde satt seg selv i en lei knipe.

Les videre...

Tur til Rennesøyhodnet

- topptur

I følge værmeldingen skulle det bli mest sol langs kysten i dag. Da tenkte jeg det kunne passe bra med en tur til Rennesøy for å bestige kommunens høyeste topp, Rennesøyhodnet.

Les videre...

Tur til Bergsfjellet

- fjelltur, topptur

Våren takket av med sol og fint turvær. Jeg tok meg en forholdsvis lang tur i heia sør i Sandnes og over i Gjesdal kommune, til Bergsfjellet via Voren, Dyranuten og Grimslifjellet.

Les videre...

Tur til Vårlivarden

- fjelltur, topptur

Dagen startet grå og overskyet. Først utpå ettermiddagen begynte sola å trenge gjennom for alvor. Etter hvert ble det så fint at jeg tok meg en luftetur til Vårlivarden i Sandnes.

Les videre...

Tur til Vikastakken

- fjelltur, topptur

Beina trenger flere høydemeter for å komme i skikkelig form. Samtidig er det alltid hyggelig med fin utsikt som lønn for strevet. Da ble Vikastakken i Forsand et passende turmål.

Les videre...

Tur til Reinaknuten

- fjelltur, topptur, turperle

Turen gikk igjen til Ryfylke og en topp beryktet for sin flotte utsikt. I nydelig vær leverte Reinaknuten varene til gagns. Det ble også avstikkere både opp på Krossen og ned til det fryktinngytende Reinaknutjuvet.

Les videre...

Tur til Flatafjellet

- fjelltur, topptur

Det begynner å minke på topper jeg ikke har vært på rundt Sandnes. I hvert fall blant de som er av brukbar størrelse. En av de gjenværende var Flatafjellet ved Dale.

Les videre...