Blog

Alle innlegg

Tur til Bergeheia

- fjelltur, topptur

Det flotte helgeværet ble benyttet til en rundtur i Bergeheia i Forsand. Tre topper ble besteget. Skåpknuten, Bergeheias toppunkt og Fåreliknuten. Flere gamle drifteleger ble også utforsket underveis.

Les videre...

Tur til Lifjellet

- fjelltur, topptur

Tenkte jeg det ikke. Så snart ferien er over kommer varmen og finværet. Men bedre sent enn aldri. Kveldene er ennå lyse. Etter jobb ble det tid til en luftetur rundt Lifjellet.

Les videre...

Tur til Grytenuten

- fjelltur, topptur, turperle

Endelig en dag med sol og fint sommervær hele dagen. Det ble enstemmig vedtatt at det skulle gjøres et nytt forsøk på å bestige Grytenuten på Ropeid-halvøya i Suldal. Denne gangen ble vi ikke stoppet av regn og møkkavær, og nuten serverte utsikt fra øverste hylle.

Les videre...

Tur til Døldaren

- fjelltur, topptur

Vi lot oss lokke av en værmelding som spådde lettere vær utover ettermiddagen. Det skal ikke mer til denne sommeren. Turen gikk denne gang til Døldaren, den høyeste toppen i Døldarheia i Vindafjord.

Les videre...

Tur til Håfjellet

- fjelltur, topptur

Håfjell finnes det mange av. Et av de fineste må være Håfjellet i Etne kommune, høyeste topp på fjellryggen mellom Etne og Skånevik. Vi slengte nok en gang sekken på ryggen og tok turen.

Les videre...

Tur til Hovda

- fjelltur, topptur

Det er tydeligvis ikke lett å spå været for tiden. Det gjør det også vanskelig å planlegge finværsturer. Vi hadde i utgangspunktet tenkt å ta turen til Grytenuten, men det satte regnet en effektiv stopper for. I stedet ble det reservetur til Hovda i Vats.

Les videre...

Tur til Storefjellnibba

- fjelltur, topptur

I alle år har vi sittet i mine foreldres stue, latt blikket vandre ut vinduet og skuet rett mot Storafjellet. Men ingen av oss har noen gang vært på toppen. Det var det på høy tid å gjøre noe med. Jeg og min far snørte turskoene og tok turen til Storefjellnibba i Vindafjord.

Les videre...

Tur til Kjørkjestafjellet

- fjelltur, topptur

Man må visst gripe de få soltimene som er med begge hender denne sommeren. Ettermiddagen så ut til å bli overskyet, så jeg var tidlig oppe for å få meg en tur i solskinn. Det ble en artig oppdagelsesferd på bortgjemte stier til Kjørkjestafjellet nær Oltedal i Gjesdal kommune.

Les videre...

Tur til Holtaheia

- fjelltur, topptur

Dagen var ennå ikke utgått på dato. Sola var endelig kommet fram for alvor. Beina hang på fremdeles. På vei hjem fra dagens hovedtur stakk jeg oppom Holtaheia i Strand kommune.

Les videre...

Tur til Skomakarnibbå

- fjelltur

Hvordan var den sangen igjen? "Skomaker, skomaker, hvor har du gjort av deg?" Skomakere har visstnok en lei tendens til å ramle ned fra høye klipper. Et av stedene dette skal ha skjedd ligger i Ryfylke. Turen gikk til Skomakarnibbå i Hjelmeland.

Les videre...