Blog

Alle innlegg

Tur til Vårlivarden

- fjelltur, topptur

Påskens siste tur gikk til Vårlivarden i Sandnes, men fra et utgangspunkt jeg ikke har brukt før. Ferden gikk i et brannherjet, men likevel fint terreng med flere idylliske tjern.

Les videre...

Tur til Storafjellet

- fjelltur, topptur

Bjerkreim har mange fine fjell og godt merkede turløyper, og i dag satte jeg kursen tilbake til Vikeså for å klyve opp på Storafjellet. Det ble en herlig tur i fantastisk vær.

Les videre...

Tur til Fitjanuten

- fjelltur, topptur

Påske og tur hører sammen, og med sol fra nesten skyfri himmel var forholdene lagt godt til rette for en fin luftetur. Jeg holder meg på barmark i påsken og bestemte meg for å ta en tur til Fitjanuten nær Ålgård i Gjesdal.

Les videre...

Tur til Krakkanuten

- fjelltur, topptur

Det var nydelig vær også i dag, strålende sol og varmt og fint. Jeg kunne ikke sitte inne og se i veggen selv om jeg gikk to turer i går. Dermed bar det avgårde igjen, denne gang til Krakkanuten i Vats i Vindafjord.

Les videre...

Tur til Valhest

- fjelltur, topptur

Etter å ha vært på Hodnafjellet satte jeg like godt kursen mot Valhest, som ligger i Tysvær litt lenger vest. Med en tur i beina allerede ble det noe mer slitsomt, men du verden for en fin utsikt.

Les videre...

Tur til Hodnafjellet

- fjelltur, topptur

Jeg har kjørt over fjellets fot utallige ganger, men aldri vært på toppen. Før i dag. I sommerslig vårvær tok jeg turen til Hodnafjellet på grensa mellom Tysvær og Vindafjord.

Les videre...

Tur til Synesvarden

- rusletur, topptur

Årest første offisielle vårdag ankom Jæren med sol og fint vær. Da var det ikke annet å gjøre enn å snøre på seg turskoene og komme seg ut. Dagens mål ble Synesvarden og Steinkjerringa, som ligger på Høg-Jæren i grenseområdet mellom kommunene Time og Hå.

Les videre...

Tur rundt Dalsnuten

- rusletur

Etter mye ruskevær den siste måneden kom det endelig en dag med fint vær. Jeg lot meg ikke be to ganger og tok en tur ut i nærområdet, nærmere bestemt en runde rundt Dalsnuten.

Les videre...

Tur til Skjørestadfjellet

- fjelltur, topptur

Jeg var på Skjørestadfjellet tidligere i år, men så leste jeg at det skal ligge rester av et flyvrak fra andre verdenskrig der oppe. Da fikk jeg lyst til å ta turen opp igjen for å ta en kikk på det.

Les videre...