Tur til Hanklaheia og Høghei

- fjelltur, topptur

En noe grumsete værmelding innbød ikke til lang utfart denne lørdagen. I stedet ble det loffing mellom noen av smånutene i Madlandsheia.

Sola skinte da jeg startet. Grå skyer på himmelen i øst, men håpet var at de ville holde seg unna. Jeg gikk inn til Maribakken og tok av på stien mot Dirdal. Landskapet falt i skygge. Ikke mer sol på en stund, så det ut til. Over bakketoppen svingte jeg av den merkete stien og satte kursen mot Svartatjørna.

Hanklaheias toppunkt

Hanklaheias høyeste punkt stiger opp på sørsiden av tjernet. Fullt mulig å ta seg direkte opp fra tjernet, men jeg fulgte svak sti forbi tjernet og inn dalen bakenfor. Dreide så mot sør og opp på fjellryggen, som jeg fulgte vestover ut til spissen. God utsikt mot Vådlandsknuten. Ikke folk å se der.

Det begynte å regne mens jeg var oppe på nuten. På med ytterjakka. Hadde til og med husket å ta med den avtagbare hetta. Greit å ha i dag. Langt ute i vest var himmelen blå og sola skinte på Flat-Jæren. Jaja, jeg var her oppe av fri vilje, så kunne ikke klage på det. Tenkte i mitt stille sinn at sola kommer nok tilbake her også – når jeg setter meg i bilen.

Høghei

Regnet ga seg mens jeg gikk tilbake langs ryggen. Tok en avstikker nedom tuftene etter Gjesdalstølen i Løedal, før kursen ble satt mot Høghei. Det begynte å regne igjen. Oppe på nuten fikk jeg regndisete, men fin utsikt mot heiene rundt Giljastølen og Frafjordhatten, akkompagnert av heiloens lange toner. Mellom toppknausene fant jeg en sammenkrøllet, gul Spiderman-heliumballong. Den har hatt en lang flygetur for å ende her. Tok den med tilbake og kastet den i søpla.

Fortsatte et kort stykke sørøstover. Før jeg svingte ned i Rolighetsdalen, måtte jeg opp på en knaus og hilse på en markant varde. Regnet hadde omsider gitt seg igjen og jeg tok en kjapp rastepause her. Fulgte så den T-merkete stien ned til Hanklatjørna. Derfra krysset jeg over til stien i Høylandskaret.

Telting

Nede ved Indra Fisketjørna passerte jeg folk som var på utkikk etter teltplass. Dårlig med det langs dette vannet. Beste stedet er nok rundt utløpet, og der var det allerede telting på gang og fyr på bålet. Fulgte stien på sørsiden av de andre Fisketjørnene. Telting på gang også ved utløpet til Heimra Fisketjørna. Skydekket var blitt stadig lettere. Da jeg ruslet inn på parkeringsplassen skinte sola.