Tur til Vårlivarden

- fjelltur, topptur

Siden værmeldingen for lørdagen var snudd fra sol til sorg, ble det i stedet kveldstur til Vårlivarden i Sandnes.

Listet meg tidlig fra jobb og havnet rett i køen av likesinnede. Kom ikke hjem så mye tidligere enn vanlig. Må se å få skaffet meg et flygende teppe. Deretter bar det mot Hommersåk og videre til Breivik. Har ikke startet herfra før.

Første stykket gikk på traktorvei gjennom skog. Mildt og vindstille. Skogfioler over alt. En hegg stod i full blomst. God sti tok over og førte fram til foten av Vårlivarden. Fulgte den vanlige stien derfra og opp. To personer passerte på vei nedover. Etter det fikk jeg hele fjellet for meg selv. Kveldslyset ga ekstra fin utsikt. Lufta var såpass klar at jeg skimtet Ulvanosa i Kvinnherad lengst i nord.

Etter en kort rastepause gikk jeg ned den bratte siden av fjellet. Fortsatte ned mot Hetland og prøvde å finne stien som tar snarveien forbi Mørkvetjørna. Fant en god sti i starten, men den forsvant i intet nede ved tjernet. Tok meg greit inn på grusveien til hyttefeltet. Passerte et par-tre bissevover som var ute og luftet sine undersåtter. Svingte så av mot nord og inn på sti igjen.

Lurte litt på hvordan det var med kvaliteten på stiene i dette området. Det viste seg at det var god sti nesten helt inn til Ommålstjørna, som lå blank og stille omkranset av furutrær. Derfra var det ingen sti (der jeg gikk i hvert fall). Svake dyretråkk dukket opp og forsvant. Helt greit terreng å gå i likevel. Jeg sneiet Grimstjørna og svingte så østover og kom inn på en overgrodd traktorveisnutt som ledet ned til traktorveien jeg fulgte i starten.

Selv om sola nå var gått ned bak åsryggen i vest, var temperaturen fortsatt så god at det var behagelig med t-skjorte. Få blodsugere også. En fin liten rundtur i kveldingen, dette.