Tur til Ternefjellet

- fjelltur, topptur

Det ble en noe kortere og roligere tur i dag, til Ternefjellet like sør for Reinaknuten på grensa mellom Strand og Hjelmeland. Tok også en svipp oppom Gramsfjellet til slutt.

Temperaturen var enda høyere enn i går og sola strålte. Skikkelig sommervær. Det blåste fremdeles, men ikke like kraftig og mest i høyden. Jeg har gått over Krossen før, så denne gangen fulgte jeg stien i Langabergdalen innover. Lettgått og nesten flatt i hele dalen. Kjekt å se at det grønnes i liene.

I Terneskaret leitet jeg fram en umerket, svak sti som går opp kneika i østenden av dalen. Så var det å ta fatt på stigningen opp på Ternefjellet, eller Tednefjellet som det stod på skiltene. Kjente at jeg har gått et par turer denne uka. Det gikk noe roligere oppover i dag. Desto bedre tid til å nyte utsikten underveis.

Oppe på toppen blåste det godt, som i går. Flott utsikt sør mot Heiahornet og Liarvatnet, øst mot Tysdalsheia, vest mot Tibergfjellet, Krossen og Stavanger, og over til Reinaknuten i nord. Selvsagt folk der oppe på en slik dag.

Etter rastepausen bar det nedover andre siden av fjellet. Svingte så ned i Langabergdalen igjen gjennom ei urete kløft. Det lille Gramsfjellet lå lagelig til på tampen av turen. Jeg måtte oppom. Fort gjort. Var ikke langt opp. Fjellet hadde forbausende fin utsikt både mot Jørpeland og Bjørheimsbygd. Ja, faktisk i alle retninger. Med desserten fortært gjenstod det bare å rusle siste stykket ned til parkeringsplassen.