Tur til Førlandsnuten

- fjelltur, topptur

Litt mer vind, men fortsatt sol og fint vær på søndagen. Denne gang var det Førlandsnuten ved Jørpeland som stod for tur.

Det var enda litt mildere enn i går. Med motbakke fra første meter ble ytterjakken henvist til sekken fra start i dag igjen. Sommerfugler vimset rundt blant de gule gresstråene mens jeg tråkket oppover. En tydelig sti ble krydret med ei lita steinur et stykke oppe i lia. I skaret mellom Førlandsnuten og Heståsen åpnet utsikten seg ned mot Skartjørna. Bedre skulle det bli.

Et par små snøklatter hadde søkt ly innunder de mest skyggefulle knausene i siste stigning. Stien var bar og tørr. Det er ikke lange turen opp til toppen. Til gjengjeld er utsikten som møter deg langstrakt i nesten alle retninger. Jørpeland ligger like nedenfor, Idse ute i fjorden, Stavanger sees i vest, Nedstrandsfjellene mot nordvest, Tibergfjellet, Heiahornet og Moslifjellet i innlandet, og mye, mye mer. Virkelig flott utsikt.

Det blåste mer her oppe. Kjølig, men ikke kaldt. Som i går var det for tidlig å ta rastepausen allerede på første topp. Dermed gikk jeg etterhvert samme vei ned igjen. Under nedfarten hadde jeg utsikt rett over til neste turmål på andre siden av dalen. Førlandsnuten, eller Førlandsåsen som den også gjerne kalles, var en riktig bra oppvarming.