Skitur til Olalia

- fjelltur, skitur

Overskyet vær stoppet oss ikke fra å ta nok en skitur til Olalia. Denne gang forløp ferden uten stavbrekk.

Det var flere biler på Oppheim i dag enn i går. Som på foregående turer var det så godt som vindstille og behagelig temperatur, selv om sola uteble. Hansker og sjerf ble også i dag henvist til en plass i sekken.

Vi tok Vådliløypa på vei inn denne gangen, motsatt retning fra forrige helg. Spredte forekomster av ruslende skigåere ble påtruffet i lysløypa ned mot Slettastølen. Etter at vi tok inn på Vådliløypa møtte vi kun to personer. De kom imot på toppen av den første lia. Resten av løypa fikk vi helt for oss selv.

Snøen var mer klebrig og kram i dag. Tendenser til klabbing gjorde at skiene satt mye bedre oppover enn tidligere. Til gjengjeld gikk de også betydelig tregere nedover. Løypa var bedre å gå i nå enn sist. Det var bare kjørt opp beltespor, ikke skispor. Sporet var jevnt og fint, med et tynt lag løsere snø oppå til feste og styring. Skydekket ga flatt lys, men terrenget her er såpass enkelt at det ikke bød på problemer.

På Olalihytta var det ikke så mye folk som forventet. Hele den nedre bordrekka stod ledig. Det var bare å velge og vrake. Den vanlige pausemenyen kom på bordet, tilsatt overlevende kakemenn fra jul. Utrolig hvor tørst man blir av å gå på ski. Kakaokoppene gikk unna i raskt tempo. Godt jeg har stor termos.

Hjemturen fulgte folkeløypa. Midtveis la vi turen om Svendsliløypa. Dermed har vi gått alle de preparerte løypene rundt Olalia denne helga, bortsett fra noen mindre lysløypesnutter. Fine turer og god trim, selv om jeg mistenker at enkelte i følget gjerne skulle gått fortere. Så får vi se om snøen holder til påske.