Skitur til Olalia

- fjelltur, skitur

Reprise fra i går, nå med drømmevær og helt ny rute på tilbakeveien. Finere vinterdag i fjellet kan man knapt få.

Sol fra skyfri himmel, vindstille, et par milde minusgrader i lufta, fint føre. Med slike forhold blir det alltid folksomt på Olalia. Vi var tidlig på plass på Oppheim. Hansker og sjerf ble liggende i sekken fra start og ble aldri savnet. Jeg hadde heller ikke den tjukke skibuksa på i dag. Og godt var det. Det ble mer enn varmt nok likevel.

Skiene var like bakglatte som i går. Har en teori om at hvis man hadde satt tuppen på skiene i motsatt ende og snudd bindingen, hadde de hatt spikerfeste oppover og gått som olja lyn nedover. Rart skiprodusentene ikke har tenkt på det. Likevel gikk det lettere i bakkene i dag enn i går. Siden vi var tidlig ute var det ikke for mye folk i løypa.

På Olalihytta var det mer folk enn i går. Ungene skreik og bikkjene gneldret. Rene påskestemningen. Grillene stod klare til bruk i dag også, men igjen nøyde vi oss med kakao og sjokolade. Far traff kjentfolk og pauselengden ble der etter. I solskinnet gjorde ikke det noe.

Tilbaketuren la vi om Vådliløypa, en løype vi ikke har gått før. Alltid kjekt å variere og se nye landskap. Løypa går i en sørlig bue via Huldrebu og er litt lenger enn standardløypa. Ikke noe hardere for det. Ikke så folksomt heller. Vi fikk en fredelig ferd, slik det helst skal være til fjells.

Vådliløypa var fin, men ikke like godt preparert. De oppkjørte sporene var litt for dype mange steder, slik at det lugget i bindingene. Det var også mer humper og sjanglete, oppstykkete spor i nedoverbakkene, som gjorde utforkjøringene mer krevende. Med beinføring som katamaraner kom vi oss ned likevel. Ellers var terrenget veldig fint. Urørt snø glitret hvit og frisk i sola på alle kanter.

På kanten av Hestlia fikk vi flott utsikt nordover før vi rant ned mot Slettastølen. Deretter fulgte vi lysløypa tilbake til parkeringsplassen på Oppheim. Med slikt fantastisk vær var det nesten synd at turen var over. Får håpe det blir skivær og fint føre til påske også.