Tur til Dalsnuten

- fjelltur, topptur, rusletur

Det ble en kort tusletur i Sandnesmarkå denne fine søndagen. Først en runde til Kubbetjørn, så opp på Dalsnuten.

Strålende vær i dag. Vindstille og sol fra skyfri himmel. Temperaturen lå så vidt på plussiden. Eneste minuset var at nattefrosten hadde glassert stiene. Innover mot Paradisskaret gjaldt det å fote seg med omhu. Verst var det langs myrkanten like før skaret. Isbelagte steiner med åpent vann imellom. Gjennom granskogen mot Kubbetjørn var stien opptint og fin å gå på.

Tilbake på Gramstad fortsatte jeg mot Dalsnuten. Etter mye skygge så langt på turen kom jeg nå ut i herlig solskinn. Gramstadtjørna lå speilblank. Jeg fulgte stien på vestsiden av Revholstjørna og opp sørsiden av Dalsnuten. Fremdeles noe isete på flaten, men oppstigningen var grei. Sola hadde tint bort det meste av is her. Kjempeutsikt fra toppen. Klar luft, blikkstille på Gandsfjorden, snø på fjelltoppene i horisonten i øst og nord.

Gikk ned samme vei, men halvveis nede svingte jeg bort til de nye Sherpatrappene. Ikke helt ferdige, så det ut som. Trappene lå i skyggen og var noe sleipe, men ellers bra. Nedforbi trappene hadde de lagt opp stein i en slags opphøyd gangvei. Her var det bedre å gå ved siden av.

Sola speilte seg i den stille Revholstjørna, som hadde et syltynt lag is i midten. Sol i ansiktet er bare nydelig. Har vært lite av det i det siste. Faktisk tynn tåke blant bjørketrærne ned mot Gramstadtjørna. Sola lyste gjennom disen og blinket i tusenvis av vanndråper på greinene. Det var ikke noen stor treningstur, men frisk luft gjør alltid godt.