Tur til Rabnafjellet og Sulken

- fjelltur, topptur

Kjølig vær denne helga, men fint solskinn. Det ble en kort lørdagstur til Kråkedal utenfor Sandnes, hvor både Rabnafjellet og Sulken på hver sin side av dalen fikk besøk.

Et par varmegrader i lufta, nesten vindstille og herlige solstråler fra en lavthengende sol. Det var ikke noe å si på været. Jeg tok Rabnafjellet først. I den første stigningen støtte jeg på en flokk lamaer som beitet på en grønn gressbakke. Artige dyr. Lang hals, tjukk pels og tenner som vil gi selv den mest hardbarkede tannlege grå hår. De forholdt seg rolig. Veloppdragne var de også. Ingen spytting eller annen pøbelskap.

Det har blitt lite turgåing de siste ukene, men det gikk lett opp til toppen av Rabnafjellet og ned til varden. Flott utsikt. Med kulda kommer også klar luft. Tunge skyer truet lengst i vest, men enn så lenge strålende sol helt til Sandnes. Etter en kort stopp fulgte jeg samme rute ned igjen til Kråkedal.

Da jeg nærmet meg foten av Sulken dreiv skyene inn foran sola. De så mørke og nedbørsfulle ut, men det er ikke så langt opp til toppen av fjellet. Jeg holdt meg til planen og satte oppover i bra tempo. Også denne stigningen gikk lett og greit. Da varden kom til syne kom også sola noe uventet tilbake. Spennende utsikt fra toppen i dag. Skyene i vest la Sandnes og Jærlandet sørover i dypblått mørke, mens landskapet lenger øst lå badet i lyst og fint solskinn.

Skyggen nådde nesten opp til toppen hvor jeg var. Jeg tok en kort pause i le for en kjølig trekk, før det bar nedover mot Kråkedal igjen. Sola holdt stand. Under nedfarten var det fjellet som kastet skygge over stien. Innspurten nede i dalen gikk med varmende sol i ansiktet. Godt vi ikke har innført mørketid her i traktene.