Tur til Vassfjellet

- fjelltur, topptur

Nydelig vær også denne kvelden. Det ble en noe kortere luftetur i dag, til Vassfjellet i Sandnes med Vatne som utgangspunkt.

Jeg startet seinere enn i går, både hva angikk klokkeslett og tempo. Turen er kort, så det var ingen grunn til hastverk. Det var aktivitet på skytebanen på Vatne. Flere biler durte fra og til den lille stunden jeg oppholdt meg nær veien. Det smalt i skudd rett som det var. Må være slitsomt å bo her og måtte høre på dette bråket uke etter uke.

Stien går hovedsaklig i skog. Med lav sol i tilleg ble det en skyggefull ferd. Behagelig temperatur i dag også. Som i går blåste det godt på toppen. Jeg har vært her oppe utallige ganger, men det var lenge siden sist nå. Nesten to år, faktisk. Etter å ha sett på utsikten gikk jeg litt videre og fant et berg med sol og livd. Her ble sjokoladestripene som var igjen fra i går satt til livs. Mange tobeinte maur kunne sees på Dalsnuten, som vanlig.

Resten av runden var grei skuring i tiltagende skumring. Jeg traff ikke en eneste person på hele turen. Selv om utsikten er fin, kan det virke som Vassfjellet er den minst besøkte av alle toppene rundt Gramstad. Eller kanskje jeg bare var heldig.