Blog

Innlegg i august 2015

Tur til Bergeheia

- fjelltur, topptur

Det flotte helgeværet ble benyttet til en rundtur i Bergeheia i Forsand. Tre topper ble besteget. Skåpknuten, Bergeheias toppunkt og Fåreliknuten. Flere gamle drifteleger ble også utforsket underveis.

Les videre...

Tur til Lifjellet

- fjelltur, topptur

Tenkte jeg det ikke. Så snart ferien er over kommer varmen og finværet. Men bedre sent enn aldri. Kveldene er ennå lyse. Etter jobb ble det tid til en luftetur rundt Lifjellet.

Les videre...

Tur til Grytenuten

- fjelltur, topptur, turperle

Endelig en dag med sol og fint sommervær hele dagen. Det ble enstemmig vedtatt at det skulle gjøres et nytt forsøk på å bestige Grytenuten på Ropeid-halvøya i Suldal. Denne gangen ble vi ikke stoppet av regn og møkkavær, og nuten serverte utsikt fra øverste hylle.

Les videre...

Tur til Døldaren

- fjelltur, topptur

Vi lot oss lokke av en værmelding som spådde lettere vær utover ettermiddagen. Det skal ikke mer til denne sommeren. Turen gikk denne gang til Døldaren, den høyeste toppen i Døldarheia i Vindafjord.

Les videre...

Tur til Håfjellet

- fjelltur, topptur

Håfjell finnes det mange av. Et av de fineste må være Håfjellet i Etne kommune, høyeste topp på fjellryggen mellom Etne og Skånevik. Vi slengte nok en gang sekken på ryggen og tok turen.

Les videre...

Tur til Hovda

- fjelltur, topptur

Det er tydeligvis ikke lett å spå været for tiden. Det gjør det også vanskelig å planlegge finværsturer. Vi hadde i utgangspunktet tenkt å ta turen til Grytenuten, men det satte regnet en effektiv stopper for. I stedet ble det reservetur til Hovda i Vats.

Les videre...