Blog

Innlegg i juli 2015

Tur til Storefjellnibba

- fjelltur, topptur

I alle år har vi sittet i mine foreldres stue, latt blikket vandre ut vinduet og skuet rett mot Storafjellet. Men ingen av oss har noen gang vært på toppen. Det var det på høy tid å gjøre noe med. Jeg og min far snørte turskoene og tok turen til Storefjellnibba i Vindafjord.

Les videre...

Tur til Kjørkjestafjellet

- fjelltur, topptur

Man må visst gripe de få soltimene som er med begge hender denne sommeren. Ettermiddagen så ut til å bli overskyet, så jeg var tidlig oppe for å få meg en tur i solskinn. Det ble en artig oppdagelsesferd på bortgjemte stier til Kjørkjestafjellet nær Oltedal i Gjesdal kommune.

Les videre...

Tur til Holtaheia

- fjelltur, topptur

Dagen var ennå ikke utgått på dato. Sola var endelig kommet fram for alvor. Beina hang på fremdeles. På vei hjem fra dagens hovedtur stakk jeg oppom Holtaheia i Strand kommune.

Les videre...

Tur til Skomakarnibbå

- fjelltur

Hvordan var den sangen igjen? "Skomaker, skomaker, hvor har du gjort av deg?" Skomakere har visstnok en lei tendens til å ramle ned fra høye klipper. Et av stedene dette skal ha skjedd ligger i Ryfylke. Turen gikk til Skomakarnibbå i Hjelmeland.

Les videre...

Tur til Mjåvassknuten

- fjelltur, topptur

Etter en småkupert etappe var det tid for en skikkelig klatreetappe. Fra Ørsdalsgruvene gikk turen på gammel gruvesti opp den forferdelige Fannafjellbakken til Mjåvassknuten i Bjerkreim.

Les videre...

Tur til Hommi

- fjelltur

Sommervarmen har ankommet. I hvert fall for en stakket stund. Det kjente jeg godt da jeg tuslet en tur innover til den tidligere fjellgården Hommi i Bjerkreimsheiene.

Les videre...