Tur til Ulvarudlå

- fjelltur, topptur

Men når vårsol i bakkane blenkte, fekk han hug til ein tur på Høg-Jæren og Ulvarudlå. Og da ble det slik.

Jeg startet fra Aurenes halv elleve og tok rundturen via Tjåland. Sola sendte varmende stråler fra en skyfri himmel og det var nesten helt vindstille. Herlig å se og kjenne at våren er i anmarsj. Men det er tidlig ennå. Det var frost i natt. I skyggen langs Tjålandsvatnet var det rim i gresset. Både der og i skyggepartier ellers på turen lå det is der det hadde rent vann. De små tjernene oppe i heia hadde en tynn hinne is som foreløpig holdt stand i sola. En bitteliten klatt nær toppen var alt som var å se av snø langs løypa.

En god del av turen gikk på traktorvei. Terrenget ellers var også forholdsvis lettgått. Stien var godt skiltet og merket med påler. Det var bare å rusle i vei og nyte været. I de våte myrpartiene satt bakkefrosten såpass i at jeg ikke sank nedi. I hvert fall så lenge jeg unngikk de blauteste stedene. Pulsen fikk fart på seg i stigningen opp på rudlå. Jeg har som forventet et stykke igjen til godformen, men den kommer forhåpentligvis utover våren.

På toppen av Ulvarudlå åpenbartes panoramautsikt både mot Jæren og snødekte topper i innlandet. Den forholdsvis klare lufta ga virkelig flott utsyn i dag. En kjølig trekk kom sigende fra øst, så etter noen minutter begynte jeg på nedturen. Greit terreng også nedover, og enda bedre utsikt å se på enn under oppturen. Det er fint å ha slike småtopper å starte vårsesongen med mens snøen smelter høyere oppe. Turen tok ikke mer enn drøyt to timer. Dermed rakk jeg hjem til fem-mila i Kollen.