Tur til Sulken

- fjelltur, topptur

Nytt år, nye muligheter og alt det der. Første tur i 2015 gikk til Sulken i Sandnes med snø under labbene.

Det er vel bare å innrømme at jeg ikke er så flink til å komme meg ut på tur i vinterhalvåret. Liker meg bedre når det er varmere og trærne er grønne og fine. Jeg har som minimumsmål å gå minst én tur i måneden, hele året. Da gjelder det å benytte helgedager med fint vær når de dukker opp.

Jeg har vært på Sulken før, men de fleste fjell kan bestiges fra flere kanter. Jeg brukte Kråkedal som utgangspunkt denne gangen. I Sandnes er det snøfritt og det er ikke lange veien inn til Kråkedal. Jeg ble derfor overrasket over at det lå et hvitt dekke med snø der inne, selv i lavlandet. Ikke mange centimeterne, men nok til at sti og merker var vanskelige å se.

Det var ikke noe problem, for det var bare å gå rett opp lia til toppen. Jeg traff på merker her og der, og tror egentlig jeg fulgte stien sånn noenlunde, selv om jeg ikke så den under snøen. Gjerdeklyverne dukket i hvert fall opp rett foran meg hver gang. Det var ikke glatt, så det var greit å gå.

Jeg var spent på hvor dårlig formen var blitt. Ettersom jeg kom lenger og lenger opp og beina fortsatt føltes bra, kunne jeg konstatere at det ikke var så ille som fryktet. Ikke at Sulken er noen målestokk i så måte, det er fort kort og slakt til det. Men likevel. Varden dukket opp raskere enn forventet og like etter var jeg på toppen, 384 moh.

Jeg hadde nesten glemt hvor bra utsikt det er her oppe. Det var interessant å se kontrasten mellom det snøløse landskapet mot Sandnes og de hvite heiene lenger øst. Det var stort sett overskyet i dag med et par varmegrader i lufta. Ved varden på toppen var det fullstendig vindstille. Ikke et pust. Ikke det svakeste drag. Helt stille. Herlig.

Etter å ha sett litt på utsikten i de forskjellige retningene gikk jeg samme vei tilbake. Mot slutten fikk jeg noen minutter med dempet sol i ansiktet. Det var en kort tur på litt over en time, men det kan være greit å starte året rolig og heller øke på etter hvert. Det var i hvert fall godt å få frisk luft i lungene igjen.