Tur til Trollarinda

- fjelltur, topptur

Ferden gikk atter sørover til Bjerkreim hvor jeg fikk en fin tur over Trollarinda til tross for truende regnvær.

Det var skyet vær i dag, men lufta var varm og det var nesten helt vindstille. Tross en del skygge var det derfor fint å gå i t-skjorte. Innimellom seilte blå hull i skydekket forbi og slapp herlige solstråler igjennom. Selv om det var en del skyer var jeg egentlig heldig med været. Over Vikeså og Bjerkreim, bare noen få kilometer unna, pøsregnet det mens jeg stod på Trollarinda med sol i ansiktet.

Jeg fulgte rødmerket rundløype fra Sjursmyr i Leidingsdalen, over rinda og ned igjen et stykke lenger oppe i dalen. Stien var tydelig gjennom bjørkeskogen nederst i lia, mens det var lite sti resten av turen. Merkingen var god, så det var ikke noe problem å se hvor løypa gikk selv om det ikke var sti å se. Noen steder stusset jeg litt over trasévalget da merkene gikk i krattet på nedsiden av fine småtopper, hvor det hadde vært vel så lett å gå på berget over toppen og fått fin utsikt på kjøpet. Men det er jo fritt fram å improvisere ruta selv.

Det var mye fugl å se i heia. I tillegg til alle småfuglene som alltid er til stede i fjellet, og som det var ekstra mange av her, hadde jeg følge av en heilo opp hele vestsiden av rinda. De langstrakte, sørgmodige pipene overdøvet kvitringen til de andre fuglene. Da jeg bikket over en slak haug skremte jeg også opp en flokk ryper som satt i lyngen på andre siden.

Trollarinda er ikke så dramatisk som navnet skulle tilsi. Det er en ganske bedagelig åsrygg i et område med snaue lyngbakker, og det er heller ingen troll der på dagtid. Utsikten mot sør er best ganske tidlig på turen, et godt stykke nedenfor toppunktet. På toppen sperrer flere lavere rygger for sikten i den retningen. I de andre himmelretningene er utsynet derimot glimrende, fra havet i vest til Skykula i øst.

Turen var ganske lett, ikke veldig lang og heller ikke så mange høydemeter. Helt greit i dag som det var sparsomt med sol og VM-kamp i vente hjemme.