Tur til Fjogstadnuten

- fjelltur, topptur

Nå var det så lenge siden forrige tur at jeg pisket meg selv ut i vind og regn og gikk en tur over Fjogstadnuten ved Gramstad.

Været så verre ut fra innsiden av vinduet enn det var på utsiden. Det er gjerne slik. Det var som forventet lite folk på Gramstad i dag. Bare fire-fem biler stod på parkeringsplassen da jeg kom, noen flere da jeg var tilbake. Det må nok bedre vær til for å lokke folk ut i disse OL-tider.

Til å være februar var det varmt i lufta, sikkert 6-7 varmegrader. Det blåste en del, spesielt på toppen, men ellers gikk turen mye i livd for vinden. Selv om skyene hang tunge og grå, kom det ikke så veldig mye nedbør. Små, spredte regndråper kom til tider susende med vinden, men aldri så mye at det gjorde noe.

Dermed ble det en frisk og fin tur. Stien var selvfølgelig våt, men det var relativt lite gjørme og vanndammer i den. Det er mye berg å trø på over fjellet, og det hjelper i slikt vær. Snø var det ikke mye av. Bare noen bittesmå klatter lå i skråningene øverst på fjellet.

Utsikten fra toppen var sterkt begrenset på grunn av det lave skydekket. Bjørndalsfjellet, som ligger like ved, var helt innhyllet i tett skytåke. Dalsnuten var mer synlig. Jeg fulgte også avstikkeren ut på Kallandsnuten, hvor vinden stod skikkelig på fra sør. Det er en ganske kort tur, men den er ypperlig når man bare vil ut og få litt luft, som i dag.