Tur rundt Dalsnuten

- rusletur

Etter mye ruskevær den siste måneden kom det endelig en dag med fint vær. Jeg lot meg ikke be to ganger og tok en tur ut i nærområdet, nærmere bestemt en runde rundt Dalsnuten.

Vinden hadde tatt helgefri og sola skinte fra tilnærmet skyfri himmel. Noen få varmegrader holdt fremdeles stand mot vinteren. Et tynt hvitt sukkerdryss lå på bakken og det var, ikke uventet, både vått og gjørmete på stien.

Jeg startet i Holmavika nede ved Gandsfjorden og gikk langs fjorden inn til Dale. Denne strekningen går mye i bjørk og eikeskog, men den har også et fint utsiktspunkt oppe på et åpent berg. Fra Dale rundet jeg opp til Revholstjørna, gikk gjennom husmannsplassen på Revholen og videre til foten av Øvre Eikenuten. Derfra gikk det bratt, kronglete og sleipt ned igjen til Holmavika.

Ingen topptur, altså, og jeg vet nesten ikke om jeg kan kalle det en fjelltur heller. Men det var i alle fall en god luftetur. I det åpne landskapet rundt Revholstjørna var det riktig fint i sola. Det var bra med folk ute og gikk i dette området, som det alltid er i godt vær. På resten av runden traff jeg derimot ikke en eneste person.