Tur til Husafjellet

- fjelltur, topptur

På tide med en ny luftetur, denne gangen til Husafjellet i Tengesdal. Jeg har vært over fjellet en gang tidligere som del av en lengre rundtur over Bukkanuten og Dyrafjellet. I dag nøyde jeg meg med en kort tur opp fra Veraland og rett ned igjen.

Jeg ble overrasket over hvor mange biler som stod på parkeringsplassen. Det var så godt som helt fullt. Jeg har ikke sett så mange biler her før, selv om sommeren. Det var tydeligvis mange som ville ut i det fine været. Og fint var det virkelig. Kjølig, et par små varmegrader og en svak vind, men sol fra nesten skyfri himmel.

Gresset på markene var fremdeles grønt og sauene var faktisk fremdeles ute og beitet. De så ut til å trives godt ute, selv om det ikke er så varmt lenger. Lenger oppe i lia var det enkelte steder hvor vann hadde rent over stien og frosset til is, men det var ikke noe stort problem å gå ved siden av. Myrlendte partier var også frosset såpass at jeg kunne tråkke rett over uten å trø igjennom.

På toppen blåste det noe, men utsikten var strålende i den klare lufta. Fra Husafjellet er det flott utsikt både til Stavanger, Jørpeland, Bynuten og nedover hele Noredalen. Det var en kort tur, men som alltid var det godt å få strekke litt på beina igjen.