Tur til Vedafjellet og Ragnhildsnuten

- fjelltur, topptur

Sol fra skyfri himmel i morgentimene fikk meg ut på luftetur, denne gangen til Vedafjellet og Ragnhildsnuten like ved Sandnes by.

Det var noe mer skyet da jeg begynte å gå, så det ble vekslende sol og skygge på turen. Jeg startet på Melsheia og gikk først opp på Brekkafjellet og så videre til Vedafjellet. Deretter fortsatte turen ned til Skaarlia og bort til Ragnhildsnuten, før jeg fulgte lysløypa tilbake til bilen.

Hele turen var godt merket og skiltet, og stien var tydelig opptråkket de fleste steder. I dag var stien våt og gjørmete, så gode sko er å anbefale på denne årstiden. Det var vindstille og brukbar temperatur til å være november, så det var fint å gå likevel.

Vedafjellet ligger tett ved Sandnes, så det er en relativt bynær tur. Fra toppen var det flott utsikt, ikke bare over Sandnes, men hele Nord-Jæren ut til havet. Fjellet har også nydelig utsikt i de andre himmelretningene.

Ragnhildsnuten er betydelig lavere, men også den har god utsikt mot Sandnes og Ganddal. Rundt nuten er det synlige fornminner av gårdsbruk og bygdeborg fra eldre jernalder.