Tur til Heltnanuten

- rusletur, topptur

Det var så fint vær at jeg tok en kort kveldstur til Heltnanuten, en liten topp med stor utsikt ved Oltedal.

Det var helt vindstille og full sol i Sandnes i kveld. Ved Heltnanuten var det mer skyet, men jeg fikk noe sol her også. Den stille lufta var mild og myk, perfekt for en bedagelig rusletur. Turen til toppen er ikke merket og det var bare delvis sti å følge. Det var likevel greit terreng å gå i, mye berg og gress. Rundt toppunktet var fjellet brattere enn det så ut til på kartet, så for å slippe å klatre gikk jeg rundt på østsiden, hvor det var slakere og lett å komme opp.

Det er en kort tur, men utsikten fra toppen er likevel veldig god. Du kan se nedover hele Oltedal og bort til Oltedalsvatnet. På andre siden av dalen troner Hågå og Vølstadnutane, mens Kvelvane dominerer mot øst. En fin tur å ta når en ikke har så mye tid, eller bare vil lufte seg litt.