Tur til Bynuten

- fjelltur, topptur

Klassikeren til Bynuten blir aldri gammel og med nydelig sommervær ble det en riktig flott tur til Sandnes kommunes høyeste punkt.

Det flotte sommerværet fortsetter og det var varmt på dagens tur. Sol og vindstille på turen opp gjorde at vannet i drikkeflaskene gikk fort unna. På nedturen ble de høye slørskyene noe tettere og en sval vind kom med forfriskende pust. Løypemessig tok jeg den vanlige runden, opp på sørsiden og ned på nordsiden. En veldig flott tur.

Utsikten fra toppen er fin, men i dag var det svært disig mot sør og vest, som er den retningen hvor utsikten normalt er best. Da vil jeg heller fortelle om en godbit jeg fant på vei ned.

På haugen bortenfor det langstrakte tjernet som ligger i Rasmalia, like før den bratte nedstigningen til Rasmalitjørna begynner, ligger det et lite tjern tilsynelatende på kanten av fjellet. Dersom du går opp på knausen til venstre for dette tjernet og videre ut til neste knaus, vil du få en utsikt som gir hakeslipp og langt overgår utsikten fra toppen av Bynuten. Det er bare en 150 meter lang avstikker, så det vil jeg sterkt anbefale.