Tur til Solbjørgfjellet

- fjelltur, topptur

Madlandsheia er et flott område med mange turmuligheter, og i dag var det Solbjørgfjellet som fikk besøk.

Opprinnelig lurte jeg på å gå en runde fra Dirdal, ned hele Svartedalen til Kyrkjestadvatnet og Kvitlavatnet, opp mellom Sølafjellet og Grødeidfjellet, og så vende mot Solbjørgfjellet. Men hverken beina eller hodet føltes helt klare til en så lang tur, og jeg er også usikker på hvordan det er med synlig sti mellom Svartedalen og Heimre Fisketjørna. Det får bli en ekspedisjon for en annen dag.

I stedet gikk jeg en runde fra Madland, opp lia på vestsiden av Solbjørgfjellet og så tilbake langs den T-merkede stien som går over til Dirdal. Det er så fornøyelig å gå en tur uten spesielle forventninger, for så å bli positivt overrasket over hvor fin den er. Dette var en riktig flott tur. Utsikten var mye bedre enn jeg trodde på forhånd, og med sol fra skyfri himmel var det herlig å gå. Beina var gode, naturen var fin, og det var en forholdsvis lett tur.

Fra toppen kan du selvfølgelig se Vådlandsknuten, som ligger ikke langt unna, men det er også mulig å se blant annet Bynuten, Vølstadnutane, Gloppenuten, og til og med Preikestolen ved Lysefjorden i det fjerne. Fisketjørn-området er så vakkert at en aldri blir lei av å se det. Turen går over de myke slettene ved vannet begge veier, så det er gode muligheter til å ta inn det flotte landskapet. Dette var en tur jeg ble godt fornøyd med.