Tur til Storaberget

- fjelltur, topptur

Turen til Storaberget nær Hommersåk går i vakkert terreng forbi gamle krigsminner og en bygdeborg fra eldre jernalder.

Jeg har gått turen før, men da tok jeg ikke opp GPS-spor. Det må jeg ha til turbeskrivelsen, så da ble det ny tur i dag. Det er en fin tur, så det gjorde ikke noe. Det var noe overskyet i starten, men det ble stadig mer sol ettersom turen skred fram. Luftfuktigheten var høy og det var så godt som vindstille, så det ble nesten litt klamt i skyggen under trærne.

Ved det gamle vannverket, som tyskerne bygde under krigen, var dekselet foran det ene vinduet tatt ned. Jeg tok en kikk inn, men det var ikke så mye å se, egentlig. Det var bare slitte, hvite murvegger og et gammelt rør innforbi.

Hele turen er rødmerket, og det så ut som merkene er blitt frisket opp siden sist jeg gikk turen. Jeg gikk runden om Grindavatnet og Grastofjellet, før ferden gikk forbi bygdeborga og opp på Storaberget. Det er en skikkelig fin tur med flere gode utsiktspunkter.