Tur til Dalsnuten

- fjelltur, topptur

Dagens tur gikk til Stavanger-regionens mest besøkte fjelltopp, den kjente og kjære Dalsnuten. Jeg ville ha en kort og lett tur i dag, og da passet Dalsnuten som fot i hose.

Tross varsel om fint vær hang det grå skyer over Sandnes om morgenen. Heldigvis forsvant skyene da jeg var klar til å dra, og det ble sol og fint vær på hele turen. Som vanlig var det godt med folk både på Gramstad og på vei til og fra Dalsnuten. Det er en kort tur, hvor bare den siste stigningen til toppen byr på motstand.

Nuten er ikke et populært turmål for ingenting. Utsikten over Nord-Jæren er strålende. Fjellet ligger nærmere Sandnes enn Lifjellet og gir dermed bedre utsikt til den innerste delen av Gandsfjorden. Samtidig er det noe lenger til Stavanger, men utsikten er fortsatt meget god i den retningen også. I tillegg får du nydelig utsikt ned til Gramstad og Revholstjørna, og over til de andre turfjellene i området. En fin tur både for store og små.