Tur til Lifjellet

- fjelltur, topptur

Lifjellet er et populært turmål med sin panoramautsikt over Stavanger, og dette ble dagens mål også for meg.

Det er to rundturer til toppen av Lifjellet. Jeg tok den korteste i dag, så får jeg ta den lange senere en gang. Det var strålende vær i dag. Ikke så varmt som forrige helg, men fremdeles t-skjortevær. Høye slørskyer dempet sola en smule, og det blåste noe på toppen, men jeg fant en fin solvegg i le for vinden og hadde en god pause med flott utsikt. Mesteparten av turen gikk i livd for vinden, så det var fint å gå.

Det var mange utlendinger ute og gikk til Lifjell i dag. Jeg passerte en gruppe asiater, muligens japanere, på vei opp. På toppen lurte to spanjoler på hvor stien til Dale gikk, og langs fjorden kom den ene fremmedtalende etter den andre traskende på stien. Det er bra de kommer seg ut, de også.

Det er ingen andre fjell i hele verden som har bedre utsikt over Stavanger enn Lifjellet. Hele Gandsfjorden med Sandnes i enden, lavlandet på andre siden, med Stavanger, Sola og omegn, byøyene og Ryfylkebassenget, alt ligger utstrakt foran deg.

Turen opp, og ned igjen, er ganske kupert, men stien var godt opptråkket og bra merket, så det var ingen problemer å finne fram. Og så hjelper det å ha vært der før også, da.