Tur til Eikefjellet

- fjelltur, topptur

Endelig er våren her med mild luft og sol som varmer. Det ble feiret med en herlig tur til Eikefjellet i Gjesdal.

Det var som sagt mildt i dag, nesten på grensen til å være varmt. I hvert fall føltes det slik etter alle de kalde dagene i vinter. Da jeg startet turen lå det et tynt men tett skydekke. Etter hvert klarnet det opp og da jeg ankom toppen av fjellet fikk jeg strålende sol og nesten vindstille luft. Dermed ble det en flott rastepause på toppen. Jeg så til og med et par sommerfugler der oppe.

Fra toppen av fjellet er det panoramautsikt over Limavatnet og Gjesdal. Langs turen er det også fine utsiktspunkter mot Ravndal og Oltedal, samt ned til Bjelland og innover mot Tjetland. Det var en lett tur å gå, og stien var meget godt merket.

Dette var også første tur med nytt kamera, så det skal bli spennende å se hvordan bildene ble. Det er en god del flere innstillinger å holde styr på nå enn på det gamle kompaktkameraet, men det går seg nok til etter hvert.