Tur til Fjogstadnuten

- fjelltur, topptur

Før dagens etapper i VM i skiskyting ble det tid til en formiddagstur til Fjogstadnuten ved Gramstad.

Det var mer snø på Gramstad enn jeg trodde det skulle være. Ikke så mye at det var skiføre, men nok til at landskapet var dekket av et hvitt, om noe hullete, teppe. Himmelen var overskyet og lufta et par minusgrader kald. Det var lite folk her så tidlig på denne lørdagen, så det ble en fredelig tur i vindstille vær.

Turen over Fjogstadnuten er egentlig finere enn en skulle tro når en ser fjellet nedenfra. På Gramstad trekkes blikket helst mot Dalsnuten, som er den dominerende toppen i området. Men når en kommer opp i høyden på Fjogstadnuten er utsikten veldig god derfra også. Jeg tok i tillegg en svipptur innom Kallandsnuten, som ligger like over parkeringsplassen og gir god utsikt over selve Gramstad.