Tur til Håfjell og Kodlifjell

- fjelltur, topptur

Det har regnet mye den siste tiden, så det var vått og gjørmete da jeg gikk tur over de to toppene Håfjell og Kodlifjell ved Ålgård.

Det var meldt sol, skyer og regn om hverandre, så det var med det ene øyet rettet mot himmelen og det andre på den klissvåte og sleipe stien jeg gikk innover på dagens tur. Det er på slike dager en skulle hatt et øye i pannen.

Heldigvis var det steiner å trø på de fleste steder, så jeg klarte å unngå å bli gjennomblaut. Sokkene var bare litt fuktige under tåballene da turen var slutt, men støvlene ble godt skitne. Tross mørke og truende skyer slapp jeg unna med noen få haglkuler i bakhodet, så alt i alt ble det en ganske bra tur.

Jeg gikk en rundtur opp til Flassavatnet, så til Håfjell og videre til Kodlifjell. Fra toppen av Håfjellet fikk jeg se flotte solstråler som brøt seg gjennom skydekket og badet Ålgård i et gyllent lys. Det var godt å få luftet seg litt igjen.