Tur til Vådlandsknuten

- fjelltur, topptur, turperle

Det var nesten sommerslig da jeg tok turen til Madlandsområdet i Gjesdal for å bestige fjellmassivets høyeste topp, Vådlandsknuten.

Det nydelige været fra i går vedvarte, og var til tider enda bedre i dag. Det var så godt som vindstille på hele turen, bare en liten trekk fra nord på toppen og enkelte andre steder. Sola skinte hele dagen, men slørete skyer dempet sola noe under deler av turen. Det føltes nesten som en sommerdag, spesielt mot slutten av turen når slørskyene forsvant og sola virkelig fikk varme i strålene.

Madlandsheiene er et fantastisk turområde. Her er det noe for enhver, både de som vil gå langt og de som vil gå kort, de som vil følge merket løype og de som heller vil gå dit nesa peker. Turen til Vådlandsknuten, eller Vålandsknuten som den også kalles, er ikke spesielt hard om du har litt turerfaring, og utsikten på toppen er formidabel. Her får du god oversikt over hele fjellheimen i alle retninger.

Jeg gikk rundløypa og tok den sørligste og bratteste stien opp, og den nordligste stien, som er noe slakere men til gjengjeld lengre, ned. Det ble en herlig tur som trygt kan anbefales.