Tur rundt Tverrfjellet

- fjelltur, turperle, langtur

Ingen topptur denne gangen, men i stedet en vakker rundtur rundt Tverrfjellet, som ligger på grensa mellom Gjesdal og Bjerkreim.

Planen var egentlig å gå denne turen i går, lørdag. Men da jeg var klar til å dra og skulle bøye meg ned for å plukke opp den første skoen, sa det pang og så lå jeg der med kink i ryggen. Dermed gikk den planen fløyten. Heldigvis var værmeldinga om mulig enda bedre for søndag. Ikke søren om noe slikt skulle ødelegge hele den, kanskje, siste helga med ordentlig sommervær i år. Jeg holdt ryggen i bevegelse så godt det lot seg gjøre hele dagen, så den ikke skulle stivne for mye, og i dag morges var den på plass og så bra at jeg bestemte meg for å ta sjansen på å gå.

Det murret litt i starten på turen, men det ble bedre og bedre etter som turen skred fram, og etter hvert kjente jeg ikke noe. Så om du får kink i ryggen er det bare å komme seg til fjells, så blir det bra igjen ;-) Jeg ble dog dualig stiv og støl i ryggen uka etter, så veldig lurt var det kanskje ikke.

Dette var en lang tur, i underkant av 19.5 km. Jeg brukte nesten 8.5 timer på turen. Jeg må si jeg er godt fornøyd med å ha klart det dagen etter å ha fått kink i ryggen. Og hvilken fantastisk tur det ble.

Sola skinte fra skyfri himmel godt over halve turen. Så skyet det over, men sola kom tilbake helt på slutten. Det var så godt som vindstille hele turen, med noen svale pust innimellom. Det var varmt og fint selv når skyene kom.

Turen gikk gjennom noen helt vidunderlig vakre daler, med idylliske vann og bratte fjellsider på alle bauger og kanter. Gloppevatnet og de to Vinjatjørnene må bare sees med egne øyne. Årets desidert beste tur så langt!