Tur til Bukkanuten og Dyrafjellet

- fjelltur, topptur, turperle

I dag stod en av de flotteste toppturene i Sandnes for tur. En rundtur over Dyrafjellet med hele fire topper.

Det er langt mellom godværsdagene for tida, så når det endelig kommer en, er det bare å komme seg ut. I dag bestemte jeg meg for å ta turen til Dyrafjellet, som ligger mellom Tengesdal, Ims og Høle. Der er det laget en rundtur som tilfredstiller de fleste ønsker om god utsikt.

Det var sommerslig, med god temperatur og mye sol. En del hvite skyer fløy forbi og ga skygge i blant. Det var så godt som vindstille i lavlandet, om jeg kan kalle det det, mens det blåste lett bris på toppene.

Jeg startet ved Tengesdalsvatnet og tok toppene "mot klokka". Nonsknuten først, så Bukkanuten, Husafjellet og toppunktet på Dyrafjellet. Dette ble en riktig flott tur. Terrenget var kupert og spennende, spesielt over Bukkanuten, og utsikten var fantastisk fra alle toppene. Anbefales varmt.