Tur til Selvikstakken

- fjelltur, topptur, turperle

Om Bynuten er kongen i Sandnes, er Selvikstakken dronninga, og som dronninger flest er den vakrere enn kongen.

Solen skinte fra blå himmel, bare noen få hvite skydotter var å se. Det var varmt og godt og nesten vindstille. En fin dag å gå tur på, og en fin tur ble det også.

Jeg tok en rundtur over Serifjellet til Selvikstakken, og videre ned på andre siden til Lysevegen. Turen var kraftig kupert der den gikk over de to tvillingtoppene, men det gjorde den bare ekstra spennende.

Mange mener utsikten fra Selvikstakken er bedre enn fra storebror Bynuten, og det må jeg si meg enig i. Beliggenhet er vel så viktig som høyde for å få god utsikt, og der har Selvikstakken et overtak.

Jeg må si jeg ble begeistret over denne turen. Om du har valget mellom å gå til Bynuten eller Selvikstakken og av en eller annen grunn ikke kan gå begge turene, vil jeg faktisk anbefale Selvikstakken.